Toate relațiile au urcuşuri şi coborâșuri, dar paradoxul este că majoritatea bărbaților care îşi înșală partenerele, încă le mai iubesc…

Foto: Pexels
Distribuie:

Nu este nimic mai dureros decât să fii înșelat și trădat de cineva pe care îl iubeşti foarte mult. Toate relațiile au urcuşuri şi coborâsuri, dar paradoxul este că majoritatea bărbaților care îşi înșală partenerele, încă le mai iubesc. Atunci de ce fac asta? Desigur, fiecare situație este individuală, dar există mai multe motive comune pentru acest comportament.

7. Ei sunt imaturi emoţional

Acest lucru poate părea o scuză stupidă pentru infidelitate, dar adevărul este că oamenii adesea uită că, în cele din urmă, faptele lor secrete vor ieşi la suprafață. Ei pur și simplu nu se gândesc că această minciună poate avea consecințe devastatoare și poate duce chiar la pierderea celor pe care îi iubesc. Evident, nu toți bărbații ţin cont de acest moment.

6. Ei îşi doresc să păstreze relația

Cum este posibil acest lucru? Dacă vrei să păstrezi căsătoria sau relația, oare e bine să înșeli? Problema este că mulți bărbați nu știu cum să comunice. Atunci când au o problemă cu partenera și nu știu cum s-o soluționeze, ei consideră că e mai bine să caute confort și liniște în altă parte. Se pot simți prinși într-o capcană, pot fi nemulțumiți de relația lor, dar categoric nu vor să-şi rănească persoana apropiată, despărțindu-se cu ea. Doar așteaptă când partenera lor se schimba.

5. Nu se simt foarte încrezători

Da, destul de ciudat, dar mulți bărbați suferă din cauza respectului de sine scăzut, de aceea preferă să-și înșele partenerele pentru a obține recunoașterea de la alte femei și, astfel, se simt mai bine, gândindu-se că sunt vrednici, doriţi și atrăgători.

4. Au așteptări ireale

Uneori bărbații cred că în relație (căsătorie) imediat vine fericirea și prosperitatea. Însă mulți sunt dezamăgiți când își dau seama că nu este tocmai aşa. Se pare că trebuie să-și asume anumite responsabilități, să aibă grijă de alte persoane și să țină cont de nevoile lor. Ei nu înțeleg că partenerele lor au propria viață și alte priorități (copii, casă, finanțe, muncă, studii). Când aceste așteptări nu sunt justificate, bărbații încep să caute atenție în altă parte.

3. Ei nu se simt apreciaţi şi nu simt admiraţie din partea femeii

Bărbații adoră să fie lăudați spontan și sincer, îşi doresc să primească recunoaștere și atenție. Dacă nevoile lor emoționale nu sunt satisfăcute și sunt mereu ignorate sau criticate, se vor simți inutili. De aceea, consideră infidelitatea o oportunitate de a primi aprobarea, admirația și complimentele la adresa lor. Aceasta este probabil una dintre cele mai frecvente cauze ale infidelității masculine.

2. Ei consideră că din relație au dispărut emoțiile

Când relația devine monotonă, o rutină – acest lucru acționează deprimant asupra bărbatului. Și este doar o chestiune de timp înainte să caute posibilități de a-și face viața mai interesantă. El va căuta emoții și senzații noi în afara relației.

1. Ei nu înțeleg cum se dezvoltă și evoluează sentimentele în relaţie

Unii bărbați nu înțeleg evoluția iubirii în relațiile sănătoase pe termen lung și, prin urmare, sunt dezamăgiți atunci când emoțiile intense de la început sunt înlocuite de emoții mai calme. Oamenii care se concentrează pe idealul romantic, se “blochează” în această fază scurtă, intensă și așteaptă mereu pasiunea care era în faza inițială a relației.

Sursa


Distribuie:
loading...