Psihologul Gerald Rogers: 20 de lucruri care pot salva orice relație…

Foto: Unsplash
Distribuie:

Psihologul şi consultantul Gerald Rogers a scris acest articol fiind în perioada unui divorţ dureros.

,,După ce am pierdut femeia pe care am iubit-o din tot sufletul şi 16 ani de căsnicie au dispărut în van, am realizat că acestea sunt cuvintele pe care aş fi vrut să le aud atunci, în cea mai complicată perioadă a vieţii mele.

Probabil că într-o zi aceste cuvinte vă vor salva mariajul.

Niciodată nu încetaţi să aveţi grijă de femeia pe care o iubiţi. Niciodată, nu o trataţi ca pe ceva firesc şi obligatoriu în viaţa voastră. Nu fiţi ipocriţi și nu uitați că, în momentele în care sufletele vă erau pline de pasiune, ia-ţi promis să o faceţi cea mai fericită femeie din lumii, alături de voi. Ea v-a ales. A avut încredere în cuvintele voastre. Şi acum, după atâţia ani, ambii aţi rămas cu nimic…

Niciodată nu uitaţi că dragostea nu tolerează lenea. Cunoașteți întotdeauna starea spirituală a partenerei voastre, în raport cu relaţia. Şi ţineţi cont întotdeauna de un lucru important: inima voastră este un spaţiu spiritual extrem de intim. De aceea, foarte puţini oameni au acces acolo, cu excepția soţiei. Acesta este locul vostru de reuniune.

Îndrăgostiţi-vă iar, iar și iar.

Nu vă fie frică de schimbările universale. Ele compun, dar şi definesc mersul natural al vieţii. Da, pot fi dureroase, dar pot fi şi frumoase. Pot fi precedate de o armonie lăuntrică sau de o ură aparentă. Aşa e viaţa. Important e să vă păstraţi rezistenţa. Să vă focusaţi pe lucrurile care le iubiţi în partenerele voaste. Lucruri care vă motivează, vă inspiră sau chiar vă provoacă mândrie.

Elementele pe care ne concentrăm atenţia cel mai des, voluntar sau involuntar, devin prioritare în viaţa noastră. De aceea, autocontrolul psihologic în acest sens, joacă un rol fundamental.

Pentru a vă păstra/salva mariajul, mai trebuie să ţineţi minte un lucru important. Scopul vostru este să vă iubiţi partenera aşa cum este, acceptându-i frumuseţile şi cusururile.

Stabiliţi-vă împreună aceleaşi scopuri, vise, aspiraţii şi luptaţi pentru ele, ţinându-vă de mână. Deseori se întâmplă ca iubirea să se metamorfozeze într-un ataşament regulat. Dar asta nu înseamnă un lucru rău.

Ci, dimpotrivă, căpătarea unui ”partener diferit”, întruchipat în firea bine cunoscută a soțiilor voastre. Acum, aveţi un prieten de încredere, faţă de care simţiţi ceva special. Acum că timpul v-a provocat de nenumărate ori, vă daţi seama că nu aveţi nimic altceva de făcut decât să iubiţi confortul şi ataşamentul pe care îl aveţi în cadrul mariajului, dar şi să depăşiţi noi provocări împreună.

Acestea sunt sfaturile, pe care le-am acumulat de-alungul trecerii timpului şi care m-au făcut să înţeleg cât de mult aş fi vrut să ştiu toate aceste lucruri, înainte de a fi prea târziu…”

Sursa


Distribuie:
loading...