Pentru a putea iubi, este nevoie să fii plin de iubire. Cel care este plin de ură, atrage doar ură…

Foto: Pxhere
Distribuie:

Nu putem oferi ceea ce nu avem în noi. Şi deasemenea, nu putem primi aceasta. Tot ce poţi primi de la alţi oameni, trebuie să fie accesibil în noi înşine, înainte de a primi aceasta. Doar atunci vom fi receptivi la acest material. Pot accepta doar ceea ce reprezint singur…

Pentru a iubi, e nevoie să fii plin de iubire. Cel care este plin de ură, atrage doar ură. Cel care s-a îmbibat cu otravă, atrage către sine un flux de otravă din toată lumea. La fel se întâmplă şi cu oamenii. Cel care vrea să emane nectar, trebuie să se umple de nectar. Cel care vrea să-l găsească pe Dumnezeu , trebuie să-l trezească  în sine.

Trebuie să devii ceea ce-ţi dorești să ai. Fii la fel ca cel pe care dorești să-l întâlnești. Pentru a fi fericit, trebuie să te umpli de fericire. E necesar să devii Fericire. Doar fericirea poate atrage fericire. Oare nu vedem că mintea nefericită poate căuta doar nefericire, chiar şi atunci când este foarte greu de găsit?

Cel care suferă, găsește în lume doar suferință. Cel care are o stare de spirit asuprită, vede totul în culori depresive.  În realitate oamenii aleg ceea ce le este mai aproape de suflet. Aleg ceea ce există în ei. Apoi, aruncă afară tot materialul interior care îl au, şi îl impun altora. Căutăm înafară ceea ce deja există în noi. Lumea cu toate condițiile şi circumstanțele sale – este o oglindă în care ne putem vedea pe noi înşine, din diferite unghiuri, în diferite forme.

Tot ce ofer, există în mine. Tot ce primesc, deasemenea există în mine. Toată existența mea e concentrată pe Eu-ul meu. Nu pot fugi de mine însumi. Iată pacea şi salvarea, durerea şi plăcerea, violența şi nonviolența, otravă şi nectar…

Osho


Distribuie:
loading...