Orice cuplu trebuie să treacă, înainte de căsătorie, prin aceste 5 etape importante!

Foto: Pxhere
Distribuie:

În relații pot fi identificare 5 etape unde bărbatul şi femeia se apropie unul de celălalt. Fără ele relația nu are viitor. Dacă vreuna din aceste etape a fost ratată, nu va ieși nimic până când nu veți însuși lecțiile din etapele anterioare.

1. Atracția

Bărbatul întâlnește Femeia, ea i se pare draguță, specială, însă sentimentul de atracție fizică este asemănător ca și pentru alte femei. Atracția fizică – este acea energie care inspiră bărbatul. Acest lucru nu se aplică numai tinerilor, dar şi bărbaților de orice vârsta. Femeia este construită astfel încât acordă mai puțină atenție aspectului exterior al bărbatului, mai degrabă se uită la inteligența lui și cât este de responsabil.

Dacă aceasta este iubire la prima vedere – înseamnă că ea a inventat totul. Dacă a avut loc după principiul: l-am văzut şi am înțeles imediat că este EL – este doar imaginația femeii. Este o greșeală mare să credem că fără a trece prin faza de comunicare, ea poate întâlni bărbatul special. Chiar dacă îl va întâlni, toată viața se va întreba dacă este persoana potrivită, pentru că acolo în interior înțelege că nu putea fi totul atât de ușor. Acest nivel – este fundamentul viitoarelor relații.

2. Incertitudinea.

O etapă obligatorie și necesară!

Bărbatul cucerește femeia, apoi după primele victorii dintr-o dată se simte ca un idiot – nici nu vrea să o sune şi se gândește: “Poate nu este EA, femeia specială”. Secretul constă în faptul că bărbatul trebuie să suporte etapa incertitudinii și să continue să o curteze. Doar după ce va depăși această etapă, va trece la următoarea.

Femeia la această etapă trebuie să-şi păstreze calmul. Dacă el dispare – nu trebuie să-l sune și să înceapă certurile. Cea mai stupidă întrebarea pe care ea o poate pune la această etapă este: „Cum mă tratezi“. În realitate, nici el nu știe răspunsul la această întrebare! Psihicul bărbatului funcționează după principiul – cu cât mai mult se îndepărtează, cu atât mai mare este puterea de atracție. La a doua etapă are loc prima distanțare. Femeia ar trebui să fie calmă, să nu-şi facă griji.

3.Dorinţa de a fi unica(ul)

Dacă bărbatul a depășit corect etapa incertitudinii, femeia nu l-a deranjat cu apeluri şi nu l-a pedepsit atunci când el în sfârșit a telefonat (“trebuia să telefonezi mai devreme, trenul a plecat”), lui îi apare dorința acută de a se întâlni doar cu această femeie, de a face relația mai profundă (nu se referă la intimitate fizică, la această etapă doar poate agrava relația). Femeile de obicei strică totul, atunci când nu-i permit bărbatului să-şi trăiască incertitudinea şi de multe ori, la al 15-lea an de căsătorie bărbatul aşa şi rămâne – la etapa de incertitudine.

4. Relația spirituală

Oamenii pătrund tot mai adânc în viaţa şi inima fiecăruia.

Până la această etapă femeii i-a fost mai ușor să-şi ascundă trăsăturile de caracter negative, însă acum se vede şi partea cealaltă a monedei. Dacă femeia nu se poate deschide, nu poate fi ea însăși, încearcă din toate puterile să fie bună, să nu-şi arate emoțiile negative – ea încă nu are încredere în bărbat sau nu este etapa potrivită.

Încercarea femeii de a arăta bine în ochii bărbatului spune despre faptul că ea nu apreciază această relație şi nu are încredere în bărbat. În acest mod, ea distruge singură relația, pentru că aceste emoţii suprimate vor exploda la un moment dat. Această etapă este fericită pentru că ambii parteneri pot fi ei înșiși.

5. Logodna

Etapa relației înainte de căsătorie. Orice cuplu se poate imagina la etapa logodnei. De parcă ar fi soţi, însă în orice moment se pot despărți. O despărțire corespunzătoare la această etapă se întâmplă reieșind din contextul „Te iubesc, dar nu suficient de mult pentru a trăi cu tine toată viaţa.”

Putem iubi mulți oameni, însă acei cu care vom putea trăi toată viața – sunt foarte puțini. O greșeală frecventă – este să crezi că dacă iubești această persoană, atunci este singura cu care îţi poţi lega soarta. Cu toate acestea, întâlnind sufletul pereche (chiar dacă la început nu a fost iubire pasională) și trecând toate etapele relației vom începe să iubim.

Acest lucru poate părea absurd, dar trecând toate etapele, omul are șansa să înțeleagă exact dacă această persoană este cu adevărat apropiată și chiar să înceapă să o iubească.

Sursa


Distribuie:
loading...