Oamenii fericiți înțeleg și acceptă faptul că viața este trecătoare…

Foto: Pxhere
Distribuie:

“Fericirea nu este ceva gata, ceva ce poate fi găsit uşor. Este o consecință a acţiunilor noastre.” ~ Dalai Lama

În acest articol vom vorbi despre obiceiurile oamenilor fericiți, despre care ei niciodată nu vorbesc:

1. Oamenii fericiţi nu se implică în negativitatea străină.

Ei nu acordă atenție la ceea ce spun oamenii întâmplători despre ei. De multe ori, chiar sunt recunoscători pentru toţi aceşti oameni cu caracter dificil pe care îi întâlnesc în calea lor, deoarece ei sunt o preîntâmpinare vie despre cine nu ar trebui să devii în niciun caz. Oamenii fericiți îşi îndreaptă calea vieții în altă direcție. Ar trebui să faceți același lucru.

2. Îi iubesc pe alţii, dar nu uită nici de sine. 

Oamenii fericiţi ştiu că a te iubi – nu este egoism. Ei consideră propriile interese mai importante, pentru că doar aşa pot găsi în interior suficiente forţe pentru a-i iubi pe toţi cei care nu le sunt indiferenți.

Ai grijă de tine. Dacă îţi vei sacrifica toate nevoile pentru a-i ajuta pe ceilalți, în curând din tine va rămâne doar umbra celui care ai fost cândva.

3. Pentru ei eficacitatea este mai importantă decât popularitatea

Niciodată nu confundați popularitatea şi eficacitatea. Popularitatea este atunci când toată lumea te iubește. Puțin și nu pentru mult timp. Iar eficacitatea este atunci când ești capabil de ceva şi doar ea până la urmă înseamnă ceva. Popularitatea însă trece.

4. Sunt optimişti

Cei mai fericiți oameni, nu sunt cei care trăiesc în anumite circumstanțe, ci cei care îşi tratează circumstanțele într-un anumit fel. Ei sunt creatorii optimismului lor.

5. Trăiesc cu prezentul.

Nu permite niciodată trecutului să-ţi determine prezentul, lăsă-l mai bine să fie o lecție care te va ajuta să pășești în viitor. Fără remușcări şi amintiri despre trecut, cu furie în suflet. Doar trăiește și mergi înainte.

6. Sunt dedicați lucrurilor care-i interesează cu adevărat.

Dacă eşti pasionat cu adevărat de ceva, atunci vei face orice şi vei găsi timp liber pentru acest lucru. Asta e tot. Această ocupație, de regulă aduce un rezultat de care poţi fi mândru.

7. Îşi cheltuie timpul pentru experiențe şi impresii noi, nu pe lucruri inutile.

Oamenii fericiți nu-şi cheltuie banii pe lucruri materiale,  preferând să cheltuiască banii în plus, pentru experiențe sau impresii noi.

8. Ei preţuiesc micile bucurii ale vieţii. 

Fericirea este, în primul rând, nu “ce”, ci “cum”, nu este o destinație, ci o atitudine față de viață. Fericirea este capacitatea de a tinde la mai mult, bucurându-te de puţin. Fericirea adevărată nu poate exista în noi, dacă din când în când nu ne oprim să ne bucurăm de ea.

9. Înțeleg și acceptă faptul că viața este trecătoare.

Faptul că ceva nu durează pentru totdeauna, nu înseamnă că nu merită. Oamenii fericiti stiu asta – totul are timpul și locul său. Relațiile, munca și experiența de viață – toate sunt doar o parte a întregului. Cu timpul, devenim mai înțelepți și înțelegem de ce trebuie să ne agățăm din toate puterile şi la ce trebuie să renunțăm.

10. Trăiesc acea viaţă pe care şi-o doresc cu adevărat

Speranțele, visurile şi obiectivele tale – ele sunt importante! Fă aşa cum îţi spune inima. Înconjoară-te de oameni care te vor sprijini întotdeauna. Fă-ţi prieteni reali și nu pierde niciodată contactul cu ei. Exprimă-ţi sentimentele. Oprește-te și miroase trandafirii. Și, cel mai important – în majoritatea cazurilor, doar tu decizi dacă vrei să fii fericit.

Sursa


Distribuie:
loading...