Iubirea e doar un cuvânt, până când vine cineva şi-i dă valoare…

Foto: Pexels
Distribuie:

Unii spun că în viaţă poţi iubi cu adevărat doar o singură dată. Alţii cred că iubirea este infinită. Însă cu adevărat ne putem îndrăgosti doar de trei oameni – şi de fiecare din ei, dintr-un motiv special.

Prima iubire – se întâmplă la o vârstă fragedă

Aceasta este iubirea idealizată, cea despre care citim în povești.

Credem că va fi unica iubire până la sfârșitul vieții şi nu contează că uneori trebuie să călcăm peste propriile principii doar ca relația să funcționeze, pentru că acolo undeva în adâncul sufletului credem că aşa ar trebui să fie.

Pentru că în această primă iubire, contează ce cred alții, nu ceea ce simțim.

Este acea iubire care arată corect.

A doua iubire – cea mai grea

Aceasta e iubirea care ne dă lecţii de viaţă, despre cine suntem, ce ne dorim şi cum ne dorim să fim iubiți. Este iubirea care provoacă durere – prin minciuni, manipulare şi trădare.

Credem că facem totul incorect, ca întâia oară, în realitate însă nu este aşa. De parcă ne dorim să reparăm greșelile trecutului, având speranța că de această dată totul se va termina altfel. Însă oricât nu vom încerca, totul se termină mai rău.

Aceasta poate fi o relație nesănătoasă, nearmonioasă, chiar egoistă. Poate exista violența – emoțională, psihologică şi în unele cazuri fizică. În general este o relație cu multă dramă.  Şi aceste urcușuri şi coborâșuri de emoții ne ţin şi nu ne dau drumul. Când totul este bine, începem să sperăm la mai bine. Însă urmează o nouă cădere şi o nouă ascensiune.

Este iubirea pe care ne dorim să o facem corectă.

A treia iubire – cea pe care niciodată nu o așteptăm

Cea, care pare absolut nepotrivită pentru noi, care distruge toate imaginile idealistice despre iubire pe care ni le-am desenat. Este iubirea care vine atât de ușor, încât pare imposibilă. Această legătură pe care nu o putem explica, ne bulversează, pentru că nu eram pregătiți pentru ea.

Este acea iubire, când întâlnim persoana şi totul se aranjează de la sine: nu există așteptări sau presiune de cum ar trebui să se comporte fiecare.

Suntem acceptați aşa cum suntem şi totul este uimitor.

Nu este iubirea pe care ne-am imaginat-o. Însă este iubirea care se simte corectă. Este iubirea care ne ajută să înțelegem de ce cu alții nu a funcționat.

Sursa


Distribuie:
loading...