Iubește ca și cum știi ce înseamnă durerea!

Foto: Unsplash
Distribuie:

Doar cel care știe cât de mult doare, va încerca să iubească mai mult și să rănească sufletul altui om.

Iubește ca și cum deja te-au părăsit, ca și cum ai văzut cealaltă parte a monedei, realizând că ceea ce te poate inspira și înaripa, te poate, de-asemenea răni și distruge. Iubește ca și cum ai ști că nu este o poveste, dar ceva care începe și se poate termina, iar tu nu poți iubi fără acest risc.

Iubește astfel, ca și cum ai fi fără speranță – ca și cum te-ai îndoi că dragostea va veni din nou în inima ta și te va vindeca sau că va reapărea pasiunea, sinceritatea și reciprocitatea.

Iubește ca și cum ai fi mai îndrăzneț. Iubește, pentru a înțelege că alte persoane au limitele și problemele lor, pe care tu nu le poți evita. Iubește astfel încât să înțelegi că și cei mai buni oameni te pot dezamăgi, trăda și că oricum îi vei iubi. Dar iubește astfel încât să ierți doar ce se merită.

Încât să înțelegi că dacă nu continui să cucerești omul de lângă tine, în fiecare minut, îl vei pierde.

Iubește ca și cum ai văzut cum, tot ce ai visat alunecă din mâinile tale și îți amintești cum e să te simți devastat. Iubește ca și acel om care înțelege că sunt necesare eforturi mari pentru a păstra vie flacăra iubirii. Și acum ești persoana care vrea să depună acest efort.

Iubește ca și cum ți-au rupt inima în două. Ca și cum ți-au fost distruse idealurile tale, visele nu ți s-au realizat și ți-a fost frică că nu vei mai fi în stare să mai ai încredere vreodată. Iubește ca și cum știi cele mai profunde colțuri ale iubirii și nu-ți este frică să privește iar într-acolo. Iubește ca și cum știi că se merită.

Pentru că într-adevăr se merită.

Pentru că acum, mai mult ca oricând, înțelegi că dragostea nu este miracol. Iubește ca și cum ai avea răbdare. Ca și cum ești mai bună. Ca și cum ești mai liniștită, mai matură și înțelegi ce trebuie să faci pentru a păstra iubirea care face atâtea pentru a ne lega unii de alții.

Iubește ca și cum te-au rănit puternic și iremediabil.

Pentru că atunci vei iubi mai tare.

Pentru că atunci când știi ce înseamnă durerea, știi că se poate întâmpla din nou. Și cel mai probabil se va întâmpla din nou. Viața ta nu este o poveste, omul iubit nu este Dumnezeu, iar decizia de a te dedica cuiva este asociată riscului.

Chiar și așa, vrei să îți asumi acest risc.

Pentru că de data asta nu te vei mai îndrăgosti atât de mult, nu-ți vei mai pierde capul ca și prima dată. Vei alege dacă să îți asumi toate riscurile și dacă merită să faci toate astea.

Pentru că dragostea nu are milă. Îți rănește inima înainte ca tu să devii puternică.

Sursa


Distribuie:
loading...