Înlocuiește ”EU” cu ”NOI” și nu te mai gândi doar la tine, ci la VOI. Atunci vei iubi cu adevărat!

Distribuie:

Iubirea, încrederea, respectul și susținerea reciprocă, afecțiunea și siguranța emoțională, sunt elemente cheie care stau la baza succesului unei relații. Poate exista iubire reciprocă între partenerii de cuplu, însă dacă unul sau mai multe dintre aceste elemente cheie lipsesc, există mari șanse, ca în timp, să apară sentimentul de îndoială în ceea ce privește viitorul relației.

N-ar trebui să ai motive de îndoială într-o relație care întrunește următoarele condiții:

Sentimentul de siguranță

Simți că orice s-ar întâmpla, persoana de lângă tine îți va fi alături și împreună veți depăși orice situație.

Se spune că vei cunoaște cu adevărat caracterul unei persoane abia atunci când te vei certa cu ea. Dar chiar și așa, știi că oricâte certuri ai avea cu omul de lângă tine, el nu va fi capabil să îți facă rău niciodată. El este genul care, chiar și după un scandal monstru, se asigură că ești învelită bine în timpul somnului.

Sentimentul de siguranță este esențial în dezvoltarea unei relații sănătoase. Dacă ai rețineri în a-i arăta partenerului adevăratul tău caracter, dacă alături de el nu simți că poți fi tu însăți, dacă îți este teamă să îți lași descoperită vulnerabilitatea – înseamnă că nu te afli într-o relație reală iar ceea ce trăiești este doar o minciună.

Partenerul tău tratează această relație cu onestitate, seriozitate și respect.

Pe chipul lui, când te privește, poți citi dragoste, căldură, afecțiune, implicare și bucurie, însă niciodată îndoială. Faptele lui te-au convins că această relație este tot ceea ce își dorește – că tu ești femeia care îl întregește.

Comunicarea este liantul relației, elementul care unește două jumătăți într-un întreg.

Într-o viață comună nu poate exista numai frumusețe și plăcere, mai există şi supărare, furie sau dezamăgire. Însă orice furtună se poate calma acolo unde există comunicare. Discutând veți putea indentifica sursa problemelor, vă veţi putea vindeca rănile provocate de acestea și veți găsi cele mai bune soluții pentru a vă fortifica relația.

Ai libertatea de a-ți exprima opinia fără teama că vei fi criticată

Știi că partenerului tău îi poți spune orice, în orice moment. Nu este nevoie să cauți o formă de a te exprima care să nu îl deranjeze, să te gândești cum să-l iei. Nu este nevoie să îți cântărești cuvintele, pentru că oricum te înțelege dintr-o privire. De multe ori nici nu este nevoie să spui ceva, pentru că el se uită la tine și ți-o ia înainte spunând exact lucrul la care te gândeai. Citește continuarea…


Distribuie:
loading...