Înainte de a pleca dintr-o relație, citește asta!

Foto: Pxhere
Distribuie:

Adesea, atunci când eliberăm ceva din viața noastră sau plecăm de la cineva, asta nici pe departe nu e o manifestare a slăbiciunii, ci dimpotrivă – a puterii. Eliberăm şi plecăm nu pentru a crea impresia că valorăm ceva, ci pentru că, în cele din urmă, am realizat acest lucru.

Este foarte important să ne înţelegem valoarea. Și, de asemenea, să ne determinăm gândurile negative, obiceiurile și oamenii pe care trebuie să-i eliberăm și să mergem mai departe. Pentru binele nostru.

1. Trecutul îţi poate fura prezentul, numai dacă îi permiţi asta.

Poți petrece zile, săptămâni, luni și chiar ani stând în întuneric, gândindu-te la situațiile neplăcute din trecut. Vei încerca să lipeşti puzzle-urile suspiciunilor și ipotezelor, pentru a ghici cum s-ar fi întâmplat totul dacă ai fi spus sau ai făcut lucrurile altfel. Sau poți lăsa bucățile din trecut în trecut și ieși la lumină. Privește în jur, inspiră aer curat, admiră soarele. Oare viața nu e frumoasă?

2. Nimic nu durează veşnic

Există lucruri în viaţă care nu ţi-ai fi dorit niciodată să se întâmple. Însă ele se întâmplă şi trebuie să le accepți. Există lucruri pe care nu ai vrea să le auzi. Însă le auzi şi trebuie să le accepți. Şi mai există oameni pe care nu ai vrea să-i cunoști. Însă ei există şi trebuie să accepți asta. Unele situații şi oameni vin în viaţa noastră exact cu acest scop – să ne facă mai puternici, pentru a ne putea mișca mai departe fără ei.

3. Fericirea – nici pe departe nu e lipsa problemelor, ci abilitatea de a le face faţă şi a le soluţiona. 

Imaginează-ţi, cu câte lucruri minunate ar putea fi ocupată mintea ta, dacă n-ai pierde atât de mult timp pentru luptă. Întotdeauna observă și apreciază ceea ce ai, în loc să plângi pentru ceea ce nu ai. Nu este important ceea ce ai pierdut, ci ce vei face cu ceea ce ți-a rămas.

4. Doar un singur om poate avea controlul asupra ta – tu însuţi

Există o singură cale de a deveni fericit. De a înceta să-ţi faci griji pentru lucrurile pe care nu le poţi controla. Când rupi o relație, nu înseamnă că nu-ţi pasă. Înseamnă, că singurul om pe care îl controlezi – eşti tu însuți. Și ai înțeles clar acest lucru.

5. Ce este corect şi bun pentru tine, poate fi inacceptabil pentru ceilalți. Și invers.

Gândește pentru tine și lasă-i pe alții să facă același lucru. Fiecare – are propriul adevăr. Trebuie să-ți trăiești viața și să mergi pe calea ta – drumul care ți se potrivește ţie.

6. Unii oameni vor refuza să te accepte așa cum ești. Și asta este normal.

Întotdeauna să fii sincer cu tine, chiar dacă mulți vor râde de tine. E mai bine decât să te minți şi să simți durere, pretinzând că ești cineva, în favoarea cuiva. Dacă te simți bine în “pielea ta”, nimeni nu-ţi poate spune cum să fii. Pentru comparație: un măr copt de pe copac nu ar trebui să fie diferit, doar pentru că cineva nu iubeşte merele.

7. Relațiile pot fi construite doar pe sinceritate, minciunile sunt inacceptabile.

Când relația se distruge – întotdeauna va fi o conversație dificilă. Dar dacă eşti gata să auzi și să spui adevărul, va fi mult mai ușor. Când relația este construită pe adevăr și pe deschidere completă, nu pe minciuni, ipocrizie și falsitate, o puteți salva, întotdeauna. Iar o conversație sinceră este primul pas spre îmbunătățirea relației voastre.

8. Lumea se schimbă, când te schimbi tu însuţi

Să vezi totul cu adevărat, înseamnă să priveşti ceea ce ai în faţă. Astăzi eşti acolo unde sunt gândurile şi convingerile tale. Apoi, vei fi acolo unde te vor duce mâine. Dacă vrei să-ţi schimbi cu adevărat viaţa, la început trebuie să-ţi schimbi modul de gândire. Lumea în jurul tău se va schimba, doar atunci când tu te vei schimba.

9. E uşor să omori visurile unei persoane – doar cu câteva remarci

Fii atent cu remarcile la adresa altor persoane, visul lor e atât de ușor de distrus. Și nu permite nimănui să facă acest lucru cu visurile tale. Dacă ai un vis, protejează-l cu toată inima. Oamenii care te critică, nu visează la nimic, pentru că ei încearcă să-ți taie aripile. Nu-i crede. Crede în tine și în visul tău.

10. Uneori, să pleci – este singura modalitate de a câștiga.

Nu-ţi pierde timpul, explicându-le unor oameni care nici măcar nu te înțeleg, ei fiind atât de siguri de corectitudinea lor. Indiferent câte argumente vei aduce, nu vei fi auzit. De aceea, spune-ţi: “Această prostie nu merită nici măcar timpul meu. La revedere.”

Sursa


Distribuie:
loading...