Greșeala pe care o fac majoritatea femeilor la o anumită vârstă…

Foto: Pexels
Distribuie:

Majoritatea femeilor sunt educate, ținându-se cont de un stereotip destul de ciudat – că ele neapărat trebuie să placă bărbaților. Sau, mai degrabă, ar trebui să fie dorite de bărbați. Și cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai invazivă devine această idee a s*xualităţii.

De aceea, femeile îşi cumpără tot felul de sutiene cu push-up, lenjerie și corsete care le subțiază silueta, îşi cresc unghiile și genele, îşi măresc buzele și se torturează la sala de sport pentru a-şi face fesele cât mai ferme.

Și dacă îţi dorești să mânânci o prăjitură plină de calorii, neapărat se va găsi cineva care îţi va spune că faci un lucru greșit și că nu vei mai fi atractivă.

Din anumite motive, în societatea noastră, expresia “a fi frumoasă”, “a avea grijă de tine” etc. nu înseamnă nimic altceva decât, a fi “s*xy”, pentru a corespunde dorințelor bărbaților. Şi această idee, desigur epuizează femeile.

Pentru ce avem nevoie de toate astea? De ce trebuie să ne refuzăm ceva delicios, să pierdem timpul la sala de sport, sau mai rău, să facem diferite intervenții chirurgicale pentru ca bărbații să ne dorească. Nu este surprinzător faptul, că această situație obligă adesea femeile să se revolte.

Desigur, lipsa dorinței pentru o situație absolută nu înseamnă lipsa grijei de sine. Acest lucru trebuie făcut. Și pentru tine și pentru cei care nu-ţi sunt indiferenți. De exemplu, pentru soțul tău. Dar oare pentru asta ai nevoie de această lenjerie cu push-up sau gene extinse?

Trebuie de menționat faptul că pe umerii femeii sunt nu mai puține probleme decât pe umerii bărbatului. Ea de asemenea, trebuie să lucreze, să aibă grijă de casă pentru a crea confort, şi asta la o anumită vârstă îi afectează sănătatea. Și în loc de odihna pe care şi-o oferă bărbatul, ea mai trebuie să aibă grijă de aspectul și sexualitatea ei. Nu pentru sine, ci pentru ca bărbatul să o dorească.

E bine că astăzi multe femei încep să înțeleagă acest lucru. Că libidoul slab la bărbat – nu este ceva la care ea ar trebui imediat să se gândească – să o facă el singur. Iar noi ne vom gândi la noi şi la sănătatea noastră. Și mai devreme sau mai târziu vom ajunge să înțelegem că grija de sine și tendința spre s*xualitatea deliberată nu este același lucru, şi frumusețea nu are nimic de-a face cu push-upul.

Sursa


Distribuie:
loading...