De ce femeile tac, rabdă și suferă într-o relație?

Foto: Unsplash
Distribuie:

Există câteva motive pentru care o femeie continuă să tacă, să rabde și să sufere într-o relație:

Îi este teamă să înrăutățească situația

Ea se gândeşte: “Îmi este rău, însă dacă voi protesta va fi mai rău.” Tăcerea este cea mai bună strategie a ei, chiar dacă e nepotrivită.

Din păcate, această femeie confundă strategia cu tactica. A tăcea este o tactică. Bună sau rea, este o decizie temporară și atât. Strategic vorbind, tăcerea este nocivă unei relații frumoase și de lungă durată. E simplu: atunci când în relație există o problemă, ea trebuie discutată. Tăcerea și ascultarea sunt opuse bunăstării în doi.

Îi este teamă să nu ofenseze

Dacă este vorba de o situație măruntă, poate e și potrivit să te abții de la comentarii acide. Însă, din moment ce problema este permanentă, nu trebuie să-ți fie teamă să ripostezi. Tăcerea este dăunătoare.

Îi este teamă să piardă relația

Ea este convinsă că fără această relație îi va fi rău. Marea problemă e că mai rău decât suferința din prezent nu poate fi. Dacă nimic nu se  schimbă, dacă te simți jignită, suferi și te doare – e timpul să ai o conversație deschisă și serioasă cu partenerul. Despărțirea nu este o tragedie, tragedie e să persiști în suferință.

Dacă eşti într-o relație care nu-ţi place, încearcă să schimbi asta. Verifică mai întâi dacă nu eşti tu cea care face această relație incomodă. Dacă răspunsul e negativ și partenerul refuză să te asculte, altă soluție decât despărțirea nu există.

Suferința după despărțire este temporară. Te va durea si-ţi va trece. În schimb, suferința constantă în relație te omoară.

Nu este cazul să taci, astfel nu faci decât să urmezi jocul celuilalt. Sau, intenționat faci asta și atunci tu ești cea care are o problemă. Orice ar fi, trebuie să clarifici cât mai repede situația.

Sursa


Distribuie:
loading...