Dacă bărbatul nu-ţi spune cât de mult ţine la tine, dacă nu știe să își exprime sentimentele, nu înseamnă că nu-i pasă…

Foto: Pexels
Distribuie:

Bărbaţii nu prea se pricep să-şi exprime sentimentele, sau să arate ce simt.

Desigur, nu toţi bărbaţii sunt la fel – unii îşi găsesc cuvintele mai bine decât alţii – dar majoritatea nu reuşesc să spună celei la care ţin cât de mult le pasă. Iar asta le face pe partenerele noastre să se simtă mai puţin importante decât sunt de fapt.

Doar pentru că bărbatul tău nu-ţi spune cât de mult ţine la tine, nu înseamnă că nu-i pasă (dacă eşti într-o relaţie acum, sper că această informaţie te linişteşte).

Mare parte din cei care îşi exprimă sentimentele prin cuvinte nu sunt de obicei foarte sinceri. Bărbaţii se pricep mai bine să arate că le pasă prin acţiuni subtile, precum cele de mai jos.

1. Se străduieşte ca tu să se simţi bine şi să fii fericită.

Poate fi un gest simplu – îţi dă haina lui într-o noapte răcoroasă de toamnă, sau alege să vă uitaţi la filmul pe care tu vrei să-l vezi.

Orice ar fi, îi place să te facă fericită.

Nu neapărat se dă peste cap, dar lucrurile mărunte pe care le face pentru tine atunci când ai nevoie de ceva, arată că îi pasă cu adevărat.

2. Când ascultă, ascultă cu adevărat.

Nu te judecă. Nu-ţi dă sfaturi dacă nu le vrei. Nu-ţi spune unde ai greşit sau ce ar fi trebuit să faci.

Te ascultă când îţi verşi amarul pentru că de asta ai nevoie – de cineva care să te asculte. Te ascultă pentru că îi pasă.

3. Nu-ţi spune mereu ce vrei să auzi, dar este mereu sincer cu tine.

Nu va fi nepoliticos, nu te va insulta, dar îţi va spune nişte lucruri pe care poate nu vei vrea să le auzi. Face asta întrucât consideră că, dacă îţi spune adevărul, vei putea lua cele mai bune decizii.

Îi pasă prea mult de tine ca să te mintă. Bineînţeles, ar putea să te mintă, dar nu crede că relaţiile bazate pe minciună pot să dureze – iar pentru voi întrevede un viitor.

4. Nu este niciodată prea ocupat să stea cu tine.

Are două joburi, învaţă, are grijă de părinţi şi rude – cu toate acestea, este lângă tine, atunci când ai nevoie de el.

Se retrage în bârlogul lui atunci când simte nevoia de spaţiu, dar are grijă ca şi tu să ai parte de spaţiul şi atenţia necesare. Îi pasă de tine şi vrea să stea cu tine.

5. Devine protector atunci când cineva te-ar putea face să suferi.

Indiferent dacă este vorba de una din prietenele tale care mereu te face să plângi, unul din colegii care continuă să se poarte ca un ticălos, este gata să lupte pentru tine.

Nu trebuie să-i ceri asta. De fapt, nici nu ai ocazia să faci asta. În clipa în care a auzit că suferi sau că eşti în pericol, vine lângă tine.

6. Este cel mai mare admirator al tău.

Este prezent la spectacolele tale, la ceremoniile de premiere, de absolvire, discursuri, conferinţe şi altele. Te sprijină, întrucât crede în tine.

Dacă există un singur lucru ce nu se negociază într-o relaţie, este acesta: Persoana cu care eşti are nevoie să creadă în tine.

Dacă nu-i aşa, atunci eşti cu o persoană nepotrivită.

7. Este un amant generos.

Face acel lucru care îţi place atât de mult – nu pentru că aşa te va determina să faci ceva, dar pentru că ştie că îţi place atât de mult.

Îi place să-ţi provoace plăcere, pentru că asta îl excită şi mai tare.

O relaţie presupune mai mult decât sex, dar de vrei să ştii dacă unui bărbat îi pasă de tine, între cearceafuri este cel mai uşor mod de a afla.

8. Când se înşală sau o dă în bară, îşi cere sincer scuze.

Unii nu-şi cer scuze.

De ce? Pentru că nu le pasă. Mai degrabă pretind că au dreptate, decât să recunoască faptul că s-ar putea înşela.

Alţii cer scuze pentru că li se pare că asta vrei să auzi. Le pasă puţin, dar numai ca să te liniştească.

Doar cei care îşi cer iertarea cu sinceritate în voce ţin cu adevărat la tine pentru a recunoaşte că ei sunt cei care se înşală, au făcut o greşeală şi sunt dispuşi să recunoască asta.

9. Când se uită la tine, chiar la tine se uită.

Există ceva în privirea noastră care ne permite să aflăm dacă persoana la care ne uităm ne vede şi ea – nu doar fizic, ci vede până în sufletul nostru.

Dacă omul tău te priveşte în ochi, şi simţi că este dispus să te lase să priveşti în sufletul lui, atunci îi pasă foarte mult de tine.

Durează până ajungi la acest nivel de intimidate, dar este una din cele mai frumoase experienţe pe care viaţa ni le oferă.

Autor: Paul Hudson


Distribuie:
loading...