Cuvintele unui psiholog care te vor pune pe gânduri: „Într-o relație matură, dragostea vine la ambii acelaşi timp…”

Foto: Unsplash
Distribuie:

Cândva citisem că dragostea în cuplu se naşte la ambii parteneri în acelaşi timp. Sunt 100% de acord cu aceste cuvinte. Soarta sincronizează lucrurile care se potrivesc.

Cineva poate să spună că nu este corect, doar cunosc cupluri în care bărbatul s-a îndrăgostit de femeie cu câţiva ani după mariaj sau invers.

Dar permiteţi-mi să nu fiu deacord. Cel mai probabil, acest pseudosentiment al bărbatului este confundat cu o stare constantă şi plăcută de confort sau admiraţie faţă de parteneră, însă nu este o dragoste autentică.

Chimia, energia erotică şi pasiunea sunt lucruri care apar în urma unei atracţii naturale, ele nu pot fi forţate sau dezvoltate în cineva.

De aia cuplurile care trăiesc o emoție de calitate au, de regulă, relaţii trainice şi de durată. Când această chimie este sesizabilă şi reciprocă, partenerii încep, involuntar, să-şi asume responsabilităţi unul faţă de celălalt.

Ei nu vor dispărea pe o perioadă îndelungată, fără a-și înştiinţa partenerul, pentru că realizeză cât de dureros ar fi fost celuilalt, dacă ar fi procedat la fel.

Apoi, ambii vor dori o relaţie serioasă, pentru că atunci când dragostea vă supune inima, ambii uitaţi de tendinţa spre libertate pe care o aveaţi, simţind fiorii plăcuţi a-i iubirii.
Este foarte trist să știi că oamenii nu au răbdare să aştepte persoana potrivită.

oEi se lipesc de primul partener pe care-l consideră agreabil şi apoi, cu anii, continuă să-şi dezvolte această pseudoafecţiune faţă de el. Amintiţi-vă că acest lucru este tolerabil doar în tinereţe, când nu ştim cine suntem şi ce ne dorim de la viaţă.

În perioada maturităţii, trebuie să judecăm clar, să ţinem cont de armonia noastră lăuntrică, de valorile şi principiile noastre. Doar în aceste cazuri, putem fi cu adevărat fericiţi alături de partenerul ales.

Nu vă grăbiţi, aşteptaţi momentul în care conexiunea reciprocă îşi va face treaba.

Sursa


Distribuie:
loading...