Citește asta dacă există cineva în viața ta pe care nu-l poți ierta!

Foto: Pexels
Distribuie:

Urăsc toate clișeele existente despre iertare.

Știu fiecare proverb, fiecare sfat, opinie comună, pentru că am încercat să găsesc răspunsuri în literatură. Am citit toate postările pe blog-uri dedicate artei de a elibera mânia. Am scris citatele lui Buddha și le-am învățat pe de rost – și niciunul dintre ele nu a funcționat. Știu că distanța dintre “decizia de a ierta” și adevăratul sentiment de liniște poate fi de nedepășit. Știu.

Iertarea – este o junglă imposibil de parcurs pentru cei care-şi doresc dreptate. Ideea că cineva rămâne nepedepsit după ceea ce a făcut – provoacă durere. Nu vrem să avem mâinile curate – ne-ar bucura urmele de sânge ale celor care ne-au ofensat. Vrem să egalăm scorul. Să simtă pe pielea lor aceeași durere.

Când totul în interiorul tău fierbe, iertarea pare imposibilă. Ne dorim să iertăm, pentru că înțelegem cu mintea că asta este alegerea sănătoasă. Vrem pacea şi liniștea pe care ne-o oferă iertarea. Vrem eliberarea, însă nu putem face nimic cu noi înşine.

Pentru că, nimeni nu ţi-a spus cel mai important lucru despre iertare: ea nu va repara nimic. Nu va șterge tot ce ţi s-a întâmplat. Nu va anula durerea cu care ai trăit și nu-ţi va aduce liniștea imediată. Căutarea liniștii interioare – este o cale lungă, dificilă. Iertarea – este doar ceea ce-ţi va permite să eviți “deshidratarea” pe acest drum dificil.

Iertarea – înseamnă să renunți la speranța pentru un alt trecut. Înseamnă acceptarea responsabilității personale – nu pentru distrugere, ci pentru recuperare. Înseamnă decizia de a-ţi întoarce liniștea.

Iertarea nu înseamnă că cei care te-au ofensat, şi-au răscumpărat vina. Nu înseamnă că ar trebui să fii prieten cu ei, să-i simpatizezi. Doar accepți faptul că ți-au lăsat un semn și acum trebuie să trăiești cu el. Vei înceta să aștepți omul care te-a frânt, pentru a restabili totul “așa cum a fost”. Vei începe să-ţi vindeci rănile, indiferent dacă rămân cicatrici. Iertarea – este decizia de a trăi în continuare cu aceste cicatrici.

Iertarea nu este triumful nedreptății. Este vorba de a-ţi crea propria dreptate, propria karmă și propriul destin. Este vorba de a te ridica din nou pe picioare, cu decizia de a nu fi nefericit din cauza trecutului. Iertarea este înțelegerea faptului că cicatricile nu-ţi vor determina viitorul.

Iertarea nu înseamnă că renunți. Înseamnă că eşti gata să-ţi aduni puterile și să continui.

Sursa


Distribuie:
loading...