Ce ne împiedică să începem o relație de cuplu și să ne găsim fericirea?

Foto: Pxhere
Distribuie:

FRICA DE A FI REFUZAT

Această frică apare din cauza răspunsului emoţional faţă de refuz. Mulți oameni nu înțeleg ce este refuzul, însă de fiecare dată când se confruntă cu el, îl iau ca pe o respingere personală. Din acest motiv, ei trec foarte greu şi dureros peste un refuz, însuși confruntându-se cu faptul că nu sunt în măsură să refuze ceva.

În rezultat:

-persoana nu dorește să se întâlnească nu nimeni;

-persoana nu-şi poate exprima sexualitatea;

-simte frică şi buimăceală când cineva îi acordă atenție;

Pentru a depăși această frică, trebuie de înțeles, că ea apare din cauza neîncrederii în sine (de multe ori din cauza lipsei de experiență).

FRICA DE A NU FI PE PLAC

Această frică e legată cel mai des de sexul opus. Adică, noi, nu doar că ne temem că nu vom fi pe placul cuiva, ci ne temem că nu vom fi pe placul celui, care deja ne-a plăcut nouă ( adică, e din nou frica de a fi refuzat).

Cum ieși din acest cerc? Desigur trebuie să lucrezi asupra respectului de sine, să te accepți aşa cum eşti, să fii mulțumită de tine, să înveți să te umpli de energie şi să-ţi stabilești propriile limite. Această acceptare de sine îți va permite să treci calm peste momentele când nu ești pe placul cuiva. Opinia oricărei persoane, precum și refuzul său, este despre ea, nu despre tine!

FRICA DE  A RĂMÂNE DEZAMĂGIT

Această frică, din nou, e despre protectorul nostru, despre omniprezentul nostru inconștient. Despre frica durerii, pierderii şi trăirii unui spectru negativ de emoții. Fără capacitatea de a trăi suferința, furia, durerea şi frica, omul nu poate simți bucuria, dragostea și plăcerea.

Când ne atașăm de cineva, iar această persoană nu corespunde așteptărilor noastre, apare sentimentul de dezamăgire faţă de această persoană. Aici sunt 2 căi: 1) să faci ceva cu așteptările tale şi să nu mai fii atât de categoric, dacă persoană îţi este cu adevărat scumpă. 2) ori să ai încredere în dezamăgirea ta.

Nu ar trebui să te temi de dezamăgire, acest sentiment – e ca un asistent care ne trezește, ne ajută să ne înțelegem, să fim treji şi să privim totul într-o lumină nouă. Dezamăgirea întotdeauna duce la noi alegeri şi transformări. Permiteți-vă să experimentați dezamăgirea – aceasta e perioada de a analiza cele vechi, de a arunca cele inutile şi de a tinde la ceva nou.

Sursa


Distribuie:
loading...