9 paşi pentru o relaţie de cuplu fericită…

Foto: Pexels
Distribuie:

Să ne imaginăm că bărbatul şi femeia sunt separaţi de 20 de paşi. Deci, tu trebuie să faci ai tăi 9 paşi şi să te opreşti. Dacă el nu te-a întâlnit acolo, nu fă pasul unsprezece, pentru că atunci va trebui să-l faci pe al doisprezecelea, al treisprezecelea – și așa mai departe toată viața.

Fiecare trebuie să facă ai săi 9 paşi:

1. Întotdeauna atragem în viața noastră exact acel om, cum, de fapt suntem noi înșine. Dacă nu eşti mulțumit(ă) de anturajul tău, privește-ţi sufletul. Dacă crezi că ai noroc cu oamenii, este numai pentru că așa eşti tu. Prin urmare, dacă vrei să atragi în viaţa ta o persoană demnă, fii o astfel de persoană.

2. Ce oferim, aceea primim. Tratează-ţi partenerul aşa cum ai vrea să te trateze.

3. Toţi avem nevoie de iubire. Iubirea înseamnă acceptare, sinceritate, gingășie, grijă, dorința de a oferi și de a-ţi asuma responsabilitatea, siguranță, lipsă de egoism, generozitate. Și cu cât mai mult manifestăm aceste calități, cu atât mai mult obținem în schimb. Astfel de manifestări cum sunt frica, gelozia, dependența, manipularea, controlul, pretențiile, reproșurile – distrug relația și nu au nimic comun cu dragostea.

4. Toate cuvintele au putere. Cuvântul poate vindeca, dar poate şi omorî. Urmărește ceea ce spui. Etichetele, insultele, reproșurile creează în suflet răni greu de vindecat. Ele au un efect ireversibil. Pentru că în sufletul fiecărei persoane există un copil care se teme să fie respins. Utilizați puterea cuvântului numai pentru cuvinte frumoase, complimente, aprobare, suport.

5. Încrederea – este un element vital. Fără ea, omul devine suspicios, neliniștit și plin de teamă, iar celălalt se simte într-o capcană emoțională. Gelozia este frica de singurătate, stima de sine scăzută și dispreț față de sine. Încrederea este un element indispensabil al iubirii adevărate.

6. Fiţi sinceri. Dragostea este ca o plantă, care fie crește și înflorește, fie se ofilește și moare. Totul depinde de ce facem cu ea. Comunicarea sinceră este ca apa, fără ea planta nu poate supraviețui. Vorbiți unul cu celălalt despre dorințele, atitudinea și sentimentele voastre. Lasă partenerul să ştie că îl iubești și îl apreciezi. Nu-ţi fie teamă să-i spui “Te iubesc”. Nu-ţi fie teamă să-l lauzi. Lauda sinceră, este ca soarele pentru plantă, va aduce o nouă viață în relația voastră.

7. A iubi înseamnă a da o parte din tine, fără așteptări. Dacă vrei să obții iubire, trebuie să oferi iubire. Și cu cât mai mult oferi, cu atât mai mult vei obține. Dragostea este ca un bumerang, întotdeauna se întoarce. Poate nu întotdeauna de la persoana căreia i-ai dat-o, dar va reveni la tine. Noi nu pierdem iubirea când o dăruim. Singura modalitate de a pierde iubirea din interiorul nostru – este să nu o dăm altora.

8. Atingerile sunt dintre cele mai puternice manifestări ale iubirii, care consolidează relația. Să atingi omul drag – înseamnă să-i atingi sufletul. Poate de aceea, când suntem suparăți pe cineva, spunem: “Nu mă atinge!” Îmbrățișați-vă cât mai des, fără motiv sexual, țineți-vă de mâini.

9. Dacă iubim pe cineva, trebuie să-i oferim libertate. Liber de a lua propriile decizii, liber de a trăi așa cum vrea. Fiecare dintre noi are nevoie de spațiu personal. Oamenii trebuie să fie liberi în relații, pentru că în caz contrar ne vom simți într-o capcană. Dacă iubiți pe cineva, trebuie să-i respectați dorințele și nevoile. Nu întotdeauna este ușor să-i oferi liberate celui pe care-l iubești, dar nu există altă cale. Înțelepciunea vieții spune: “Cu cât mai multă libertate îi oferim celuilalt, cu atât el este mai aproape de noi”.

Sursa


Distribuie:
loading...