6 tipuri comune de relații pe care le întâlnim în viață. Află în ce fel de relație ești!

Foto: Pxhere
Distribuie:

Indiferent de cât de diferiți și unici suntem, relațiile noastre evoluează adesea în funcție de anumite scenarii. Pentru explicarea acestui lucru, vă oferim un articol care descrie cele șase tipuri comune de relații pe care le întâlnim în viața noastră. Află care este tipul de relație în care ești implicat. Învață dacă ai greșit și învață să înțelegi de ce ai nevoie.

1. Relația de tipul „creșterea reciprocă”

În acest tip de relație sunt implicați doi oameni care țin unul la altul și încep să se ajute să crească reciproc atât emoțional, cât și mintal. Creșterea emoțională reprezintă o mare parte a vieții noastre; nu ne putem mișca înainte fără o maturitate emoțională, iar acest tip de relație te ajută la creșterea acesteia foarte mult. Acest tip de partener contribuie la consolidarea jumătății lor și îi motivează să realizeze ceea ce au crezut că este dincolo de limitele lor. În cazul în care ești implicat într-o astfel de relație, ești o persoană foarte norocoasă și ar trebui să lupți pentru ca ea să dureze cât mai mult timp posibil.

2. Relația „tăcerea confortabilă”

Se întâmplă atunci când doi oameni sunt atât de atașați emoțional și confortabili unul cu celălalt, încât pot sta în tăcere , fără a avea vreo grijă. Este o sarcină destul de dificilă să obții o astfel de relație, deoarece este nevoie de timp și efort pentru a o pune în aplicare. Imaginează-ți că iei cina cu partenerul tău, fără a scoate o vorbă. În cazul în care se simte natural, atunci ar putea să ai una dintre cele mai stabile relații din punct de vedere emoțional.

3. Relația „confortabilă”

Nu este nici bună, nici rea. De obicei, oamenii au nevoie de ea pentru a atinge un anumit scop pe care și l-au stabilit pentru ei înșiși, indiferent dacă e legat de carieră sau viața lor socială. În cel mai rău caz, doar unul dintre parteneri știe că nu intenționează să facă parte din viața celuilalt pentru totdeauna, dar stau atâta timp cât este necesar să atingă un anumit obiectiv. Acest tip de relații se sfârșesc de îndată ce fiecare (sau doar unul din parteneri) obține ceea ce și-a dorit.

4. Relația de „experimentare”

Reprezintă un tip egoist de relație. Se întâmplă atunci când o persoană are ca scop transformarea unei persoane. De exemplu, cineva vrea ca tu să fii o persoană diferită, un pic mai diferită decât ai dorit vreodată să devii. Deci, încep să iasă cu tine pentru a vedea dacă pot realiza acest lucru. Vor să vadă dacă experimentul lor va fi un succes și dacă te pot transforma în persoana idealizată pe care o au în minte. Aproape în 98% dintre cazuri, aceste relații eșuează într-un mod destul de oribil și distructiv.

5. Relația „târâtă”

Una dintre cele mai grave tipuri de relație. Acestea sunt relațiile care ar trebui să se fi încheiat în urmă cu mult timp, dar încă sunt în curs de desfășurare. Se întâmplă de obicei, după o despărțire foarte proastă și după o împăcare după câteva luni. Durerea și tristețea destrămării este mult prea greu de îndurat, dar fiecare parte încă încearcă să insufle dragostea lor care este pe moarte. Ambii știu că nu mai sunt buni unul pentru altul, că se ceartă mai mult decât se iubesc și că devin mai mizerabili pe zi ce trece, dar încă continuă să meargă mai departe. Relația durează, de obicei, din motive sociale, și din această cauză este mult mai chinuitoare. În cele din urmă, totul se termină, dar după o perioadă lungă de timp și după o mulțime de încercări inutile de a stabiliza relația. În cazul în care ești blocat într-o astfel de situație, cea mai bună opțiune este despărțirea.

6. Relația de tip „concurență”

De obicei, nu duce la nimic bun. Atunci când doi oameni sunt îndrăgostiți, fac tot posibilul să se ajute reciproc să crească. Într-o relație de concurență, ambii parteneri sunt competitivi de natură și au tendința de a concura unul împotriva celuilalt. De exemplu, un bărbat și soția lui încearcă din răsputeri să îl întreacă pe celălalt în carieră, încât încep să se vadă nu ca rivali, dar ca și dușmani reali. Dacă ești într-o astfel de relație, fă-ți o favoare și pune-i punct.

Sursa


Distribuie:
loading...