10 secrete ale iubirii autentice, care te vor face „să gândeşti” cu inima!

Foto: Unsplash
Distribuie:

Dragostea adevărată nu este un fenomen care apare întâmplător, mai curând e un produs al unui efort comun. Dar există un stereotip – iubirea pură este senzaţia care se manifestă chiar în primul moment când cunoaştem acea persoană. De fapt, cei care gândesc așa greşesc!

Acest gen de ”iubiri” nu sunt un indiciu al întâlnirii sufletelor pereche, ci mai degrabă o simplă atracţie fizică. De aceea, nu trebuie să confundăm lucrurile şi, mai ales, să ne învăţăm ,,să gândim” cu inima.

Iată cele 10 secrete ale iubirii autentice, pe care ni le-a împărtăţit psihologul şi terapeutul – Adam Jackson:

Puterea Gândului

Iubirea noastră ia naştere din atitudinea noastră. Noi devenim ceea la ce ne gândim. Gândurile pline de dragoste ne definesc o viaţă lirică, plină de romantism şi pasiune. Astfel, convingerile pozitiviste ne pot ajuta să ne schimbăm direcţia vieţii într-o direcţie radicală!

Puterea Respectului

Faza incipientă a oricărei iubiri este respectul. Înainte de a vă implica într-o relație, nu uitaţi să vă întrebaţi pe voi înşivă, dacă într-adevăr respectaţi această persoană şi dacă valorile pe care el/ea le posedă sunt, cu adevărat ceea ce voi respectaţi la oameni.

Puterea Dărniciei 

Înainte de a vă angaja într-o relaţie serioasă, trebuie să vă pregătiţi moral pentru ea. Adică, să vă asumaţi repsponsabilitatea de a dărui anumite lucruri de factură spirituală, nu doar de a le primi. De aceea, înainte de a iniţia orice gen de relaţie amoroasă, încercaţi să practicaţi acest sfat, dăruind bunătatea voastră oamenilor ce vă înconjoară. Asta vă va ajuta mult să deveniţi o persoană mai corectă şi mai pregătită pentru o ulterioară familie nouă.

Puterea Prieteniei

Pentru a găsi dragostea adevărată, în primul rând trebuie să vă găsiţi prietenia adevărată.

Pentru a iubi cu adevărat pe cineva, mai întâi de toate trebuie să vă învăţaţi să iubiţi toate aspectele personalităţii partenerului, acceptându-i imperfecţiunile. Prietenia este „substanţa” care cultivă acest gen de relaţii inter-umane şi de la ea se încep toate cele mai frumoase iubiri.

Puterea Atingerii

Atingerile ne determină o stare psihologică şi fiziologică mult mai deschisă pentru iubire. Ele ne încălzesc sufletul şi ne fac să iubim viaţa. De aceea, începeţi orice gen de relaţii cu îmbrăţişări sincere, care vor transmite energia voastră pozitivă şi vor determina o atmosferă plăcută în cadrul cuplului nou-format.

Puterea Libertăţii

A iubi cu adevărat pe cineva înseamnă depăşirea oricărei frici, orgoliu, stereotip, etc. A iubi pe cineva cu adevărat mai înseamnă şi încredere deplină, care se poate manifesta doar în cadrul unei relaţii democratice, în care ambii parteneri au dreptul la libertate maximă. De aceea, dacă consideraţi că trăiţi o iubire autentică, dar în acelaşi timp vă limitaţi în toate activităţile posibile, probabil că nici nu iubiţi cu adevărat.

Puterea Comunicării

Când învăţăm să comunicăm deschis şi onest cu oamenii care ne înconjoară, viaţa noastră se shimbă radical. Ea devine mult mai corectă. De aceea, iubind pe cineva învăţăm şi să comunicăm cu el, aşa încât să nu uităm să-i reamintim, regulat, cât de mult el/ea înseamnă pentru noi.

Puterea Loialităţii

Pentru ca dragostea voastră să fie absolută, e nevoie şi de o loialitate absolută. Această loialitate trebuie să se manifeste nu doar în acţiuni, ci şi în gânduri, aspiraţii şi vise. Puteţi să vă testaţi propria capacitate de a iubi doar întrebându-vă dacă a-ţi vrea la momentul actual să fiţi alături de altcineva. Dacă răspunsul e da, atunci niciunul dintre sfaturile precedente nu vă va ajuta să cultivaţi o dragoste adevărată, în cadrul relaţiei voastre actuale.

Puterea Pasiunii

Pasiunea nu este un fenomen efemer, aşa cum este considerat, de majoritatea oamenilor. Ea poate fi reînviată, ori de câte ori aveţi nevoie de ea. Dar pentru asta, în relaţia voastră trebuie să fie prezentă afecţiunea, entuziasmul şi o mare iubire pentru viaţă. În acest fel, făcându-vă mici surprize plăcute, spunându-vă reciproc cuvinte calde şi readucând la viaţă momentele trecutului, puteţi păstra o pasiune frumoasă în cadrul relaţiei voastre.

Puterea Încrederii

E imposibil să iubeşti pe cineva, fără ca să ai încredere în el. Dacă între voi nu există senzaţia siguranţei şi a încrederii reciproce, atunci de ce mai aveţi nevoie unul de celălalt? Pentru a vă verifica fiecare pas sau pentru a vă număra greşelile trecutului şi a le prevesti într-un viitor ipotetic?

Iubiţi-vă cu adevărat. Iubiţi cu inima şi cu sufletul. Iubiţi aşa încât să uitaţi de orice gen de convingeri, principii radicale sau stereotipuri. Iubiţi pur şi sincer şi fiţi întotdeauna alături de persoana iubită!

Sursa


Distribuie:
loading...