Uneori nu ai nevoie decât de-o simpla mângâiere

Distribuie:

Uneori contactul fizic nu este necesar. Un compliment și un cuvânt frumos spus la momentul potrivit pot fi la fel de eficiente ca o mângâiere.

O mângâiere este mai mult decât un gest, mai mult decât o atingere. O mângâiere este un limbaj în sine, oferindu-ți o senzație de bunăstare fizică și emoțională.Mai simplu spus: o mângâiere îți hrănește sufletul.

Unele persoane nu au acest obicei, iar altora le este teamă. Dar deși pare surprinzător, atât neputința, cât și refuzul de a adânci comunicarea emoțională poate provoca multă suferință celor din jur și poate crea un gol în viața ta.

Orice om are nevoie în fiecare zi de o mângâiere. Ee este ca respirația – întărește legătura dintre tine și persoanele dragi, făcându-te să te simți important în viețile lor. Tocmai de aceea vrem să vorbim mai mult despre acest subiect.

O mângâiere alimentează bunăstarea emoțională

Citește si:  Şi bărbaţii au suflet. Nu mai pot să aştept primăvara. Mi-e dor de aroma ta de ceai verde!

Fiecare ființă de pe fața pământului are nevoie de contact fizic pentru a simți că aparține grupului sau familiei. Dacă ai animale de companie acasă, ai observat probabil cât de recunoscătoare sunt acestea pentru atingerile oferite. Ele nu caută aceste mângâieri doar ca o recompensă, ci ca o modalitate de a stabili o legătură cu tine.

Atât oamenii, cât și animalele au nevoie de această legătură pentru a obține un sentiment de siguranță și putere, dar și de apartenență la grupul pe care îl consideră important.

Să analizăm situația mai în amănunt!

Mângâierile îți oferă recunoaștere

Nevoia de recunoaștere nu este egoistă, ci pur umană. Deși este important să ai stimă de sine și să te iubești pe tine însuți, nu poți ignora faptul că ești o ființă socială.

Citește si:  În momentul în care îți înşeli soţul sau soţia ai distrus legătura. Legătura sacră de la nuntă

Prin urmare, nevoia de recunoaștere este una fundamentală.

Când vine pe lume, orice copil are nevoie de aceste legături și de formarea unor atașamente inițiale bazate pe recunoaștere.

Mângâierile, îmbrățișările și sărutările stimulează dezvoltarea țesuturilor cerebrale la bebeluși: aceștia sunt stimuli cu încărcătură emoțională care oferă un sentiment de siguranță și bunăstare.

Orice emoție pozitivă hrănește fericirea.

Ca adult, mângâierile continuă să fie o parte importantă a relației cu partenerul și copiii.

Dacă într-un cuplu, cei doi parteneri nu se ating, nu caută un contact fizic în afara dormitorului, ei pot avea probleme serioase în viitor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!

Comentarii