Trei lucruri pe care femeile nu au voie sa le faca dupa sex

Distribuie:

Pentru a evita problemele de sanatate in zona intima, femeile trebuie sa aiba grija sa nu mai faca anumite lucruri dupa ce au facut sex.

Potrivit expertilor, citati de adevarul.ro, imediat dupa sex, femeile trebuie sa evite sa faca trei lucruri.

Ginecologul Leslie E. F. Page a declarat pentru revista „Women’s Health“: „Atunci când ţesuturile vaginale au fost lubrifiate, umflându-se în urma actului sexual, acestea vor reacţiona diferit la elemente din mediul înconjurător, riscul de infecţie fiind mult mai mare”.

Iata care sunt cele trei lucruri interzise dupa sex:

1. Nu folosi sapun

„Folosirea săpunului poate să ducă la iritaţii vaginale şi la uscarea ţesuturilor“, spune Robert Wool, medic ginecolog. Dacă vrei să faci duş foloseşte doar apă. „Vaginul este un organ care se curăţă singur, astfel că trebuie tratat cu blândeţe“, spune şi Leslie E. F. Page.

2. Nu uita sa mergi la toaleta

Citește si:  Masca cu bicarbonat iți schimbă radical tenul

In timpul actului sexual, bacteriile pot ajunge in vezica urinara, iar asta poate sa duca la infectii post-sexuale ale vezicii urinare. „Mergi la toaleta dupa sex, in decurs de o ora”, spune Robert Wool.

3. Nu sta in cada

Baia intr-o cada cu apa fierbinte nu este recomandata dupa sex. Dacă faci baie alaturi de prietenul tau, atunci corpul tau este expus la bacteriile de pe pielea si anusul lui, iar expunerea la apa poate sa reduca eficienta barierei antimicrobiene a pielii tale.

Via: stirilekanald.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!

Comentarii