Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII

Important pentru inceput

Site-ul lumealuioliver.ro este denumit in continuare SITE.

Acest site este oferit in forma in care se prezinta la accesarea sa de catre utilizatori, fara nici un fel de alte garantii. Site-ul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

Pentru a avea acces la informatiile si articolele noastre, este suficienta navigarea libera pe Site, fara a fi obligatorie crearea unui cont. Site-ul ofera insa posibilitatea Utilizatorilor inregistrati de a-si crea si gestiona propriul cont, de a avea un blog, de a afisa poze sau fisiere video, de a comunica direct cu alti utilizatori inregistrati, prin intermediul platformelor de comunicare puse la dispozitie de catre Site (comentarii la poze, forum etc) Practic Site-ul pune la dispozitie utilizatorilor inregistrati servicii de “social networking” (un serviciu social in retea care permite Membrilor sa isi creeze online profile personale unice pentru tine legatura cu prieteni vechi si noi).

Lumealuioliver.ro este un site realizat in colaborare cu unele publicatii traditionale sau online din Romania. Intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca informatiile cuprinse in articolele publicate pe site apartin, ca drept de autor, publicatiilor din care sunt preluate (in cazul in care articolele sunt preluate din anumite publicatii), iar orice plangere sau reclamatie, privind caracterul actual, complet sau privind corectitudinea acestor informatii va fi directionata catre publicatia care detine dreptul de autor.

Daca folositi serviciile sau informatiile oferite de acest website, acest lucru va fi echivalent cu acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos.

In situatia in care nu sunteti de acord cu termenii prezentului document, va rugam sa parasiti lumealuioliver.ro si sa nu mai accesati acest site. Orice acces al lumealuioliver.ro va fi considerat, de acum incolo, un accept al termenilor si conditiilor continute in documentul de mai jos.

Acesti termeni si conditii se pot modifica din timp in timp. Veti fi notificat ori de cate ori se produc modificari ale termenilor si conditiilor website-ului.

1. Protectia proprietatii intelectuale

Continutul si designul Site-ului (precum si orice alt material avand legatura cu Site-ul) trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. in orice alta modalitate (ca, spre exemplu: articole, newslettere, design si orice alte materiale la care ne vom referi in continuare ca la „Continut Site”), apartin site-ului si colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele fara a detine o permisiune scrisa din partea Siteului.

Drepturile patrimoniale de autor asupra textelor, comentariilor, mesajelor, fotografiilor, fisierelor video etc. publicate de dvs. pe Site se transfera asupra Site-ului de indata ce dvs le postati. Dupa momentul afisarii acestora pe Site, dvs continuati sa detineti drepturile morale de autor asupra lor. Implicit, dvs aveti in continuare dreptul de a folosi acel Continut in orice mod doriti. Prin afisarea sau publicarea oricarui tip de Continut pe site dvs ne acordati o licenta limitata, neexclusiva de a le folosi, modifica, arata in mod public, copia si distribui.

Autorizatia pe care dvs o dati Site-ului este non-exclusiva (insemnand ca aveti libertatea de a acorda autorizatii in privinta Continutului dvs catre oricine altcineva pe langa Site), lipsita de taxa aferenta dreptului de autor (insemnand ca Site-ul nu este obligat sa va plateasca vreo taxa pentru folosirea Continutului pe care dvs il afisati), cesionabila (astfel incat Siteul isi poate folosi afiliatii si subcontractantii, precum retelele de distribuire a continuturilor pe Internet, in vederea furnizarii Serviciilor oferite de Site).

Dvs garantati ca:
a) detineti Continutul afisat de dvs in cadrul Site-ului sau detineti in orice fel dreptul de a garanta Site-ului licenta limitata, neexclusiva de a folosi, modifica, arata in mod public, copia si distribui Continutul respectiv si
b) afisarea Continutului dvs in cadrul Site-ului nu violeaza drepturile de intimitate, drepturile de publicitate, drepturile de autor, drepturile contractuale sau orice alte drepturi ale oricarei persoane.

Sunteti de acord sa platiti orice drepturi de autor, taxe, si orice alte sume de bani datorate oricarei persoane datorita vreunui Continut afisat de catre dvs in cadrul Site-ului.

2. Utilizarea continutului Site-ului

Puteti copia si printa Continutul site-ului doar pentru folosinta dvs. personala, lipsita de intentie comerciala. In orice alte cazuri, continutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari.

Actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea site-ului:
a. reproducerea sau stocarea Continutului, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei.
b. modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastra.
c. indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Site-ului asupra Continutului.

Orice utilizare a continutului site-ului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: office@lumealuioliver.ro.

3. Suspendarea accesului

Site-ul poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul dvs. la Continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

4. Modificari ale site-ului

Site-ul isi rezerva dreptul, la libera sa discretie, de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului sau. De asemenea, site-ul isi rezerva dreptul de a restrange, suspenda sau opri accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut oricand, pentru orice motiv, sau fara motiv, cu sau fara instiintare prealabila, si fara a-si asuma prin aceasta vreo obligatie.

5. Inregistrare, parole, responsabilitati

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul site-ului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Site-ul nu va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati log off / sign out din contul dvs. in contul de utilizator al Site-ului, la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in Site.

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public. (in cafenelele internet, spre exemplu).

Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, Site-ul nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.

Fiecare inregistrare se face pentru un singur utilizator. Este interzisa partajarea datelor de acces (username si parola) in contul site-ului. Site-ul nu permite accesul mai multor utilizatori sau accesul unei retele la Continutul sau. In situatia in care se descopera accese de acest gen, site-ul isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul dvs. la Continutul sau.

6. Acord de confidentialitate

Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. catre Site va fi folosita doar in concordanta cu termenii Acordului de Confidentialitate al Site-ului.

7. Platformele de comunicatie puse la dispozitie de Site

Site-ul va poate pune la dispozitie platforme de comunicare intre dvs. si ceilalti utilizatori (sistem de comentarii la articole, forum, blog). In ideea in care Siteul nu poate si nici nu este interesat de filtrarea mesajelor postate sau trimise de utilizatorii sai prin intermediul acestor platforme de comunicatie, ne rezervam dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi si fara o notificare prealabila), de a sterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restrictiona accesul unora dintre utilizatori la una dintre platformele sale de comunicatie. Aceste masuri pot fi luate ca urmare a nerespectarii de catre utilizatori a prevederilor legale sau a termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului.

Pentru comentariile postate de utilizatori, raspunderea asupra continutului revine in intregime autorilor acestora. Site-ul isi rezerva dreptul de a nu face publice acele comentarii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul mesajelor dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de comentarii prin intermediul platformelor de comunicatie puse la dispozitie de site este supusa urmatoarelor limitari:
◾Nu puteti publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate contine o forma unanim recunoscuta in societate ca fiind „publicitate” la diverse categorii de bunuri si servicii.
◾Nu puteti publica, transmite sau face referire utilizatorilor sau membrilor Site-ului nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicatie puse la dispozitie de Site sau prin intermediul altor mijloace de comunicatie.
◾Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteti publica sau face referire in nici un fel la mesaje care contin informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea „confidential” sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu.
◾Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in oprice fel dreptul de autor sau alte drepturi pe care le are un tert.
◾Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea site-ului sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software).
◾Nu puteti colecta in nici un fel informatie indentificabila personal de la utilizatorii sau membri site-ului.
◾Nu puteti restrictiona sau elimina accesul unor alti utilizatori la platformele de comunicatie puse la dispozitie de Site.
◾Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje a caror sursa este ascunsa.
◾Nu puteti publica, transmite sau face referire la nici un fel de „joc piramidal” sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

Prin transmiterea mesajelor dvs. catre sau prin intermediul oricarui mijloc de comunicatie, sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile limitarilor de la paragraful precedent.

Unii utilizatori pot intelege ca este mai simplu sa incalce regulile statuate in acest acord, si, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Ar trebui deci sa discerneti inainte de a folosi informatia cuprinsa in aceste mesaje pentru a face o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terti. Imaginea prezentanta de mesajele publicate poate fi uneori diferita de realitate.

8. Atentie!

Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii articolelor publicate in site, site-ul nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a Site-ului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. Site-ul nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dara fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site, chiar daca Site-ul va atentionase anterior ca folosirea acestor informatii fara un consultant de specialitate poate genera astfel de daune.

Site-ul nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de site. De asemenea, site-ul nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.

Profilurile create si afisate de catre utilizatorii inregistrati pe Site pot contine linkuri catre alte website-uri. Site-ul nu este responsabil pentru Continutul, acuratetea sau opiniile exprimate pe astfel de site-uri, iar aceste website-uri nu sunt in nici un fel investigate, monitorizate sau verificate in privinta acuratetei sau desavarsirii informatiilor de catre Site. Includerea oricarui link catre un website in cadrul serviciilor oferite de lumealuioliver.ro nu implica aprobarea sau sprijinirea site-ului respectiv de catre Site.

Sunteti de acord sa exonerati de raspundere site-ul pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentului contract.

9. Forta Majora

Site-ul, afiliatii sau si in general, furnizorii de informatie catre site nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de publicatiile noastre, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Site-ului. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la Site, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva, etc.

10. Diverse

Schimbarea termenilor prezentului acord.
Site-ul este indreptatit, fara notificare si fara indeplinirea unor alte formalitati, sa schimbe termenii prezentului acord. Atunci cand acesti termeni se vor modifica insa, Site-ul va va notifica prin intermediul emailului si prin publicarea in prima pagina a site-ului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii comentariilor privind schimbarile pe prima pagina a site-ului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.

De asemenea, unele servicii oferite de Site pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.

Publicitatea si continutul furnizat de alte parti.
Parti ale continutului inclus in Site pot sa fie furnizate de terte persoane cu care site-ul are incheiate contracte de furnizare de continut. De asemenea, in interiorul continutului site-ul pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Site-ul nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, site-ul nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din interiorul sau.

Notificari
Orice notificare catre site trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document.

11. Legea care guverneaza acordul

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.
Va multumim.