Scapa de aceste ganduri toxice pentru a putea fi TU cu adevarat

Distribuie:

De mici am fost invatati ce sa credem, cum sa ne comportam, sa actionam doar in anumite feluri – dezirabile – pentru care am fost mereu recompensati, laudati si,respectiv, sa nu reactionam in anumite feluri – altfel urmand a fi criticati sau pedepsiti.

Asa se face ca ajungem la maturitate cu un „bagaj” de emotii, frustrari si prejudecati create sau imprumutate de la cei ce intr-o masura sau alta ne-au dirijat viata.

Ceea ce crede cat si ceea ce simte fiecare contureaza realitatea proprie. Problema apare atunci cand tindem sa vedem numai partea negativa a lucrurilor fara sa constientizam ca de fapt gandurile noastre negative influenteaza felul in care se desfasoara lucrurile. Uitam insa ca negativitatea atrage dupa sine negativitate, astfel incat ajungem in scurt timp sa credem ca numai noua ni se intampla lucruri negative. De fapt, ce se intampla cu noi este ca nu vedem lucrurile pozitive din viata noastra.

loading...

Un prim pas in rezolvarea acestei dileme este constientizarea gandurilor si ideilor care te trag in jos.

Te consideri mereu victima. Esti o victima numai in masura in care iti doresti sa fii. Daca nu iti place unde te afli intr-un anume moment al vietii, ai posibilitatea si responsabilitatea de a schimba lucrurile. Tu esti creatorul propriului destin

Citește si:  30 de gânduri dure spuse de George Bernard Shaw care te vor motiva să nu-ți mai plângi de milă

Crezi ca ii poti schimba pe ceilalti. Nu poti schimba pe nimeni (la fel cum nu poti schimba nimic) care nu vrea sa se schimbe. Nu poti schimba o zi ploioasa intr-una senina, dar te poti adapta luandu-ti umbrela cu tine. Daca nu ii agreezi pe ceilalti asa cum sunt, depinde de tine sa alegi daca vrei sa mai fii in prejma lor sau nu.

Ti se pare mereu ca iarba e mai verde la vecini.Iarba e verde daca o uzi constant. La fel e si in cazul in care te compari cu X sau Y, pentru ca nu stii ce se ascunde in spatele aparentelor. De cele mai multe ori judecam in functie de ceea ce percepem din exterior, fara sa cunoastem lucrurile in profunzime.

Ai asteptari prea mari de la ceilalti. A astepta ceva de la ceilalti, fara ca acestia sa stie, este un obicei ce iti va produce nefericire. E ca un fel de condamnare la dezamagire. Pastreaza nivelul asteptarilor ridicat doar in ceea ce te priveste pe tine si accepta-i pe ceilalti asa cum sunt (sau mergi mai departe).

Citește si:  Medicament împotriva tuturor tipurilor de cancer. B17, Vitamina extrasă din sâmburii de caise. Culmea, e interzisă!

Crezi ca esti incomplet si nefericit fara „jumatatea ta”. Daca tu nu te simti complet, ci complet „doar pe jumatate”, nu exista o persoana care sa te faca sa fii fericit. Ideea romantica a unei jumatati identice tie este falsa si duce la dezamagire si, mai mult, pune presiune pe persoana de langa tine in incercarea de a te face fericit. Trebuie sa inveti sa fii fericit cu tine insuti si mai apoi vei putea impartasi aceasta fericire cu persoana pe care o iubesti.

Viitorul iti pare mereu sumbru. Singurul moment pe care il poti controla este prezentul. A trai cu gandul la viitor sau in trecut provoaca anxietate si nefericire. Asa ca bucura-te de clipa prezenta, fii cea mai buna versiune a ta ACUM si viitorul se va cladi pe fapte si experiente pozitive.

Incearca sa acorzi mai multa atentie gandurilor care iti trec zilnic prin minte si daca le poti identifica pe cele care te trag in jos, constientizeaza-le si remediaza-le.

Sursa: viataverdeviu.ro / Foto

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!
loading...

Comentarii