Ghid de psihologie masculina: Cum sa descifrezi sentimentele barbatilor!

Distribuie:

Nu e deloc o treaba usoara sa descifrezi sentimentele barbatilor. Motivele sunt doua: faptul ca societatea ii vrea foarte masculini, precum si efectul acestui lucru – faptul ca nici macar ei nu stiu cum sa isi gestioneze emotiile!

Mitul conform caruia barbatii ar fi creaturi lipsite de sentimente dauneaza relatiilor, scrie Psychologytoday.com. Daphne Rose Kingma, autor al lucrarii “Barbatii despre care nu stim nimic”, spune ca noi, femeile, am catalogat barbatii ca fiind genul lipsit de sentimente si ca am renuntat la a mai spera. Capacitatea barbatilor de a gestiona emotiile este subestimata, mai spune ea. “Barbatii sunt duri, nu simt, nu plang si nu stiu sa se exprime in cuvinte”, adica asa cred femeile despre ei.

Dar faptul ca nu isi exprima sentimentele, nu inseamna ca nu simt. Ba unii dintre ei sunt chiar foarte profunzi! De multe ori, barbatii isi exprima sentimentele folosind un fel de cod secret, pe care nici macar ei nu prea stiu sa il foloseasca. Dar nu e imposibil sa descifrezi sentimentele barbatilor!

Cum sa descifrezi sentimentele barbatilor

Barbatii pot sa transforme un sentiment intr-un altul

Ca sa descifrezi sentimentele barbatilor trebuie sa stii ca ei sunt capabili sa schimbe unele sentimente atribuite in mod stereotip femeilor – ca tristetea sau vulnerabilitatea – in furie sau mandrie. Pentru ca in felul acesta se simt mai acceptati social.

Citește si:  5 semne ca ai gresit despartindu-te de el

Barbatii isi exprima sentimentele intr-o anumita zona

Barbatii isi exprima emotiile numai in locurile in care se simt in siguranta si unde exprimarea acestora este acceptabila. De exemplu, uita-te la evenimentele sportive, unde nu e neobisnuit sa ii vezi emotionali si exuberanti, imbratisandu-se si plangand. Jucatorii, care trebuia sa para niste duri pe teren, isi dau frau liber sentimentelor de fericire si tristate.

Unii isi exprima sentimentele plangandu-se in legatura cu probleme fizice

Daca te preocupa sa descifrezi sentimentele barbatilor, tine minte asta: e absolut obisnuit pentru ei sa experimenteze tot felul de sentimente prin intermediul senzatiilor fizice, cum ar fi dureri de cap sau de spate. De multe ori, aceste dureri apar in weekenduri sau vacante. De ce? Pentru ca, atat timp cat lucreaza, pot sa fie distrasi de la propriile sentimente. Cand sunt liberi, sentimentele ies la suprafata.

Barbatii nu stiu ce sa aleaga cand vine vorba de exprimarea sentimentelor

Chiar daca nici ei nu stiu mereu ce simt, un lucru e sigur: barbatii nu stiu cum sa aleaga in legatura cu exprimarea sentimentelor. Si nu ii poti condamna! In timp ce societatea ii incurajeaza sa isi exprime sentimentele, atunci cand o fac, partenerele lor sunt oripilate, de multe ori! Si, atunci, barbatii ajung sa creada ca femeile vor ca ei sa isi exprime numai un anumit fel de sentimente si numai in anumite doze, pe care noi, femeile, le putem gestiona.

Citește si:  Care este cea mai mare greşeală pe care un bărbat poate să o facă în relaţia cu o femeie?

Nu e de mirare ca sunt si studii care spun ca barbatii trebuie sa fie precauti in preajma partenerelor care le cer sa isi arate adevaratele sentimente. Pentru ca barbatii care deviaza de la norma traditionala de masculinitate printr-o exprimare prea mare a sentimentelor sau prin recunoasterea temerilor lor sunt judecati dur ca fiind inadaptabili.

Sentimentele unui barbat te pot surprinde si pe tine, dar si pe el

Una dintre problemele cu care se confrunta barbatii este ca au tacut prea mult timp in legatura cu sentimentele lor si ca, in tot acest timp, nu au invatat cum sa si le gestioneze. Daca nu iti recunosti sentimentele, nu le poti analiza si, deci, nu stii cum sa ti le gestionezi. Iar aparitia unor emotii neplanificate si neasteptate poate fi coplesitoare.

Primul pas pe care trebuie sa il faci ca sa descifrezi sentimentele barbatilor este sa pleci de la premisa ca si ei au sentimente intense, dar ca nu sunt antrenati sa le dea un sens. Nu au prea multe optiuni de a-si exprima sentimentele, din cauze ce tin de restrictiile sociale, asa ca ajung sa isi ingroape adanc emotiile. Doar cand lasa garda jos poti vedea ce iese la suprafata.

Sursa: andreearaicu.ro / Foto

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!

Comentarii