De ce nu vorbesc bărbații despre sentimentele lor și cum îi convingi să o facă…

Distribuie:

De ce nu vorbesc barbatii despre sentimente? Este una dintre cel mai des intalnite intrebari, in lumea femeilor. Pe locul al doilea se situeaza, probabil „cum il faci sa vorbeasca despre sentimente?”

Si editorii All Womens Talk s-au intrebat ce simt barbatii si de ce barbatii nu vorbesc despre emotii. Ei au gasit si cateva explicatii. Asadar, daca vrei sa stii de ce iubitul nu isi exprima sentimentele si cum l-ai putea determina sa o faca, citeste mai jos.

Cand vorbim despre emotii si sentimente, femeile si barbatii sunt total diferiti. Femeile socializeaza. Femeilor le vine usor sa isi exprime trairile. Insa, de ce nu vorbesc barbatii despre sentimente, in comparatie cu partenerele lor? Este cauza faptul ca in relatii de cuplu, femeile sunt mai dedicate emotiilor?

De la banalul „te iubesc”, si pana la discutiile cu „ ce simti acum?”, barbatii nu vorbesc despre emotii. Li se pare un efort colosal sa isi expuna trairile, in timp ce femeilor le vine atat de usor. Citeste si tu mai jos, de ce iubitul nu isi exprima sentimentele si cum il faci sa vorbeasca despre sentimente, conform All Womens Talk.

De ce nu vorbesc barbatii despre sentimente?

Este o problema neurologica?

Intre barbati si femei exista diferente fizice si psihice semnificative. Conform specialistilor, in cazul barbatilor zona din creier ce face legatura intre cele doua emisfere – Corpus Callosum – este mai mare in cazul femeilor. Rezultatul este ca femeile pot sa simta si sa gandeasca in acelasi timp, iar barbatii, adesea, isi separa trairile de procesul cognitiv.

Iubitul nu isi exprima sentimentele pentru ca se teme sa nu spuna ceva gresit

De cele mai multe ori, femeile sunt experte in comunicare. Fapt care ii intimideaza pe partenerii lor. De aceea barbatii aleg sa nu isi deschida sufletul.

Barbatii nu vorbesc despre emotii, ei se exprima actionand

Daca face gesturi romantice pentru tine, inseamna ca se gandeste la tine, ca tine la tine. Asa ca, apreciaza tot ce face pentru tine – de la buchetul de flori la dusul masinii la mecanic – pentru ca toate sunt dovezi de romantism.

Citește si:  Am început patru, am rămas doi și am ajuns iar patru

De ce nu vorbesc barbatii despre sentimente? Pentru ca societatea condamna asta

De ce nu vorbesc barbatii despre sentimente? Pentru ca si ei, ca si noi, femeile, sunt conditionati de societate, media, familie, prieteni sa se comporte intr-un anumit fel. Ei cred ca nu trebuie sa isi arate trairile, asa ca nu o fac.

Barbatii isi exprima greu trairile pentru ca nu stiu cum

Este demonstrat stiintific ca femeile si-au dezvoltat latura emotionala pentru ca au fost nevoite sa o faca, avand grija de copii si familie, in timp ce barbatii mergeau la vantoare. Asadar, daca barbatii au fost conditionati sa nu isi exprime traririle, nu stiu sa o faca.

Barbatii isi doresc sa se simta masculini

Plansul este vazut drept un defect in lumea barbatilor. La fel si a te victimiza. Asa ca, este mai barbatesc sa te certi sau sa eviti discutiile despre sentimente. De aceea, conflictele dintre barbati se rezolva adesea agresiv, nu prin vorbe.

Cum il faci sa vorbeasca despre sentimente daca a-l forta inseamna durere pentru el?

Ca sa vorbesti despre ce simti, trebuie sa te gandesti la ce simti. Barbatii prefera sa blocheze emotiile, decat sa le scoata la lumina. De cele mai multe ori ei fug de probleme atat cat se poate.

Ce simt barbatii? Tot ce simt si femeile, insa nu exprima de teama de a nu fi judecati

Daca iubitul ti-ar spune ca este gelos pe relatia ta cu un alt barbat ai considera ca este slab sau nesigur. Si asta este ultimul lucru pe care si-l doreste. Partenerului tau nu ii place sa fie ranit.

Barbatii pur si simplu nu se concentreaza pe emotii

Barbatii sunt atat de buni la a-si impinge emotiile si trairile „sub covor” incat nici nu isi mai dau seama ca ele exista. Este o forma de evitare.

Partenerul tau probabil ca isi exprima durerea altfel

Citește si:  Nu mai visați cai verzi pe pereți! 38 de adevăruri dure despre relațiile în cuplu!

De ce nu vorbesc barbatii despre sentimente? Pentru ca ei prefera sa joace un sport, sa mearga la sala, sa alerge, oricum sa isi exprime emotiile fizic, nu verbal.

Barbatii au fost crescuti si educati sa nu isi exprime trairile

Adesea, copiii ce provin din familii in care li s-a spus agresiv ca parerea lor nu conteaza, nu isi vor exprima opiniile. Daca si iubitul tau provine dintr-o astfel de familie conflictuala, este posibil sa il ingrijoreze ce simte, dar sa il ingrijoreze si mai mult ideea de a verbaliza ce simte.

Pentru ei a spune ce simti inseamna numai probleme

Uneori, este posibil sa inceapa o cearta cu tine, daca spune exact ce simte, asa ca, pentru a pastra pacea, pentru ca te iubeste si nu vrea un conflict, partenerul tau isi va ascunde emotiile si le va gestiona de unul singur, fara sa te implice si pe tine.

Cum ar putea sa exprime ce simt cand astfel devin tinta glumelor celorlalti barbati?

De ce nu vorbesc barbatii despre sentimente? Pentru ca atunci cand o fac, ceilalti barbati rad de ei. Pentru ca astfel, va fi considerat slab si el isi doreste sa fie mascul Alfa in fata celorlalti barbati.

Barbatii evita sa simta pentru ca asta ii forteaza sa se uite la propria persoana

Cand ii spui cuiva ce simti, adesea esti intrebat de ce simti asta. Si daca el nu are un raspuns la aceasta intrebare si nu isi doreste sa isi faca psihanaliza, va prefera sa pastreze totul pe dinauntru.

Adesea partenerii nostri cred ca discutatul emotiilor este degeaba

Adesea barbatii nu au beneficii daca isi expun trairile. Asa ca, au tras concluzia ca este inutil. De ce sa suferi dupa ceva ce poate fi ignorat? Nici un barbat nu isi va expune trairile daca nu are motive puternice sa o faca. Insa, iti va demonstra faptic ceea ce simte, asa ca, invata tu sa descifrezi cum te iubeste din actiunile sale.

Foto: Stories of World

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!

Comentarii