De ce ai divorțat? Actuala ta soție este cumva mai frumoasă decât precedenta? O lecție de viață care te va lăsa fără cuvinte…

Distribuie:

Este minunat cand doi oameni întemeiază o familie.

Un cunoscut de-al meu, rudă mai îndepărtată, a divorțat. Copiii au rămas în grija mamei. Nu peste mult timp acesta s-a recăsătorit. Și, într-o zi l-am întrebat:

– De ce ai divorțat? Actuala ta soție este cumva mai frumoasă decat precedenta?

– Nu, părinte!

Și eu care am crezut că cea de-a doua soție a sa era de o frumusețe rară. Dar s-a dovedit ca e de naționalitate străină, nici bogată și nici pe departe atat de frumoasă. Iar cu a doua soție nu a divorțat pentru că-și găsise alta mai frumoasă sau mai bogată.

– Îți voi spune așa, părinte. Toți cei 15 ani, cat am fost căsătorit, nu am avut parte nici de atenție, nici de dragoste. Și nici nu am auzit de la ea nici un cuvant de mangaiere. De parcă nici nu am avut soție. Și trăiam eu așa ca un monah-în plină singurătate.

Citește si:  Libertatea dintr-o relatie

– Dar ce are așa deosebit actuala ta soție? Permite-mi să aflu! Doar sunt duhovnic, poți să-mi spui fără-ndoială.

Am crezut, că acusi va începe să-mi spună despre latura trupească, păcătoasă… Dar el mi-a răspuns astfel:

– Nimic deosebit, părinte! Pur și simplu, atunci cand revin de la muncă, ea ia un vas, toarnă în el apă, adaugă puțină sare și zice: „Pune-ți picioarele! Stai așa un pic și te odihnește, ai obosit astăzi. Iar eu îți voi masa degetele”. Timp de cincisprezece ani de viață împreună cu fosta mea soție, niciodată nu mi-a făcut nici cel mai mic serviciu, nemaispunand de spălatul picioarelor! Nici un cuvant bun nu am auzit de la ea… Dar această străină, cu o așa dragoste mă îngrijește! Și oare sunt vinovat că am divorțat de prima soție? Trăiam cu ea ca un sărman, și acasă îmi era foarte greu…

Citește si:  De ce simt nevoia barbatii cuplati sa flirteze cu alte femei

Vedeți cum s-a întimplat? Un vas cu apă caldă, un pic de sare și multă dragoste – și viața omului devine minunată! Iată în ce constă secretul.

Fericirea nu se cumpară cu bani. Problema nu constă în lipsa banilor, ci în lipsa atașamentului și a unei dragoste sincere.

Atunci cand copilul tău îți zîmbește și cantă, casa ta se transformă în rai. Și nu contează, dacă ai bani sau nu. Deschizi ușa și te gîndești: „Acasă mă așteaptă, soția care mă iubește și se gandește la mine”. Iar soția în acest răstimp, se gandește: „În timp ce sunt ocupată cu grijile casei, soțul meu se gandește la mine, la copilul nostru, la familie”.

Iată în ce constă fericirea.

Sursa: pravmir.ru / Foto

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!

Comentarii