Cum îţi dai seama dacă încă îl mai iubeşti?

Distribuie:

Toate despărţirile sunt triste şi toate te fac să suferi chiar dacă tu ai fost cel care a luat decizia.

Iar povara începe să se resimtă nu neapărat atunci când spui gata, s-a terminat, ci după o perioadă când apar regretele, dorul, sentimentul că poate nu ai luat cea mai bună decizie, întrebarea chinuitoare: Oare încă îl mai iubesc şi ar fi trebuit să lupt mai mult pentru relaţia asta?

Incepi să te întâlneşti cu tipi noi şi parcă niciodată nu eşti complet mulţumită, parcă niciunul nu îţi poate oferi emoţia din trecut. Te săruţi şi în minte îţi apar imagini cu fostul, te ia în braţe şi instantaneu îţi aminteşti cât de bine ştia el, fostul, să te strângă în braţe…

loading...

Practic, de fiecare dată eşti transportată de o forţă superioară ţie în lumea celui de care te-ai despărţit.

Aşa faci băi de amintiri (de precizat că au rămas doar amintirile bune, ca printr-o minune) şi ai vrea ca el să fie iar alături de tine. Te sperie amestecul de sentimente şi de gânduri care au început să te urmărească.

Citește si:  Sunt relatiile moderne sortite esecului?

Este asta dragoste? Ar putea fi asta dragoste?

Este o regulă de aur a relaţiilor pe care foarte mulţi dintre cei pe care îi cunosc o respectă: nu te mai întâlni niciodată cu un ex, se despart şi îţi jură că nu se vor mai întâlni cu fostul sau fost niciodată, e un capitol încheiat. Nu ştiu cum reuşesc asta, dar pare mult mai sănătos şi mai constructiv pentru viitorul lor decât revenirile constante în trecutul eţuat.

Aşadar, mai există şi categoria ingrată de oameni care urmează un proces oarecum autodistructiv: se despar, se împacă, se despart iar, se împacă, iar se despart şi îşi mai spun un milion de lucruri rele între timp.

Sunt aproape nedetectabili cei care se împacă şi sunt fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Dar, revenind, de ce încă îţi mai e dor de fostul? Nu înseamnă asta că încă îl mai iubeşti?

Citește si:  Femei, nu căutați cine vă merită și cine nu. Meritați bărbatul pe care îl aveți lângă voi acum

Are Celine Dion o melodie în care foloseşte expresia „Simple. Leftlovers” (Simplu. Resturile)

Este foarte simplu, aproape stă în natura noastră să păstrăm sentimentele despre ex-ul. Este motivul pentru care nu suntem complet distruşi, deşi răvăşiţi de întrebări, este ceea ce ne face să trăim cu gândul că nu a fost degeaba, timp pierdut.

Apoi, este aşa uşor să uiţi toate nepotrivirile, toate momentele urâte, toate motivele pentru care v-aţi despărţit, motivele pentru care nu mai eşti, de fapt, îndrăgostită de el. Este foarte dificil de luptat cu scenariul fericit cu care ai rămas.Dar fostul tău este un fost dintr-un motiv, oricare a fost ăla.

Iar momentele bune sunt făcute de mintea ta mai bune decât au fost în realitate, îţi dai voie să fii copleşit de amintiri sau… te trezeşti din nostalgie şi renunţi la Şi dacă. Mai ai mereu această de-a doua variantă. De ce?

Pentru că, oricum ar fi, a merge înainte este întotdeauna mai bine decât a trăi în trecut, noteaza one.ro.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!
loading...

Comentarii